Att skapa med andras skapelser

Kreativa scenen Speakers: Ingo Römling, Matt Forbeck, Sylvain Runberg

Film Litteratur Rollspel Serier

Kreativa scenen

Ingo Römling , Matt Forbeck , Sylvain Runberg

För den som leva på att vara kreativ går det inte alltid att enbart att begränsa sig till att skapa helt egna figurer. Att arbeta med kända figurer kan både vara en väg till att bli ett känt namn, men också bjuda på svårigheter och utmaningar när man inte själv har friheten att bestämma allt på egen hand. Deltagarna i denna panel är rutinerade proffs som arbetat med några av de mest kända varumärkena i populärkulturen:

Matt Forbeck från USA skriver seriealbum och romaner som bygger på spel som Halo, Blood Bowl, Dungeons & Dragons och Magic The Gathering (se även programpunkten Att skriva i spelvärldar på torsdag kl 11).

Sylvain Runberg från Frankrike skriver manus till seriealbum, och har bland annat skrivit om Lisbeth Salander (se även programpunkten Lisbeth Salander på nya äventyr på fredag kl 16) och Conan barbaren.

Ingo Römling från Tyskland är en serietecknare och illustratör som bland annat har tecknat Star Wars-serier, däribland serietidningen Star Wars Rebels (även publicerad på svenska) och seriealbumet Smuggler’s Run: A Han Solo & Chewbacca Adventure.

Ingo Römling

Serietecknare

Matt Forbeck

Författare och speldesigner

Sylvain Runberg

Serieskapare och författare