Mot stjärnorna

Mot stjärnorna

Kreativa hallen Speakers: Anders Fager, Nils Gulliksson

Drop-in Konst Lajv Litteratur Nybörjarvänlig Serier Workshop

Kreativa hallen

Anders Fager , Nils Gulliksson

På sextiotalet landade människor på månen. Och man trodde då att en kolonisation av rymden var nära förestående. Men inget hände. Vad skulle krävas för att vi skulle börja kolonisera vårt solsystem? Hur skulle en sån kolonisation kunna se ut? På en workshop som pågår under hela Nordsken leder författaren Anders Fager oss igenom ett scenario där människan tar steget ut i rymden. Vi bygger tillsammans samhällena i hög omloppsbana och befolkar den med spännande karaktärer, klär dem i rymdens förnämsta mode och studerar vilka drivkrafter som leder kolonisationen. Det är ett unikt tillfälle att vara med och skapa en unik värld.

Vare sig du gör lajvkläder, skriver noveller eller designar spel så är det här något för dig. Du kan delta så mycket eller lite du har lust.

Anders Fager är författare specialiserad på skräck och andra världar. Har skrivit romaner, för spel och även för film och TV. Han är förmodligen den enda i Sverige som kan fakturera för “faktakoll, magi”.

Regler

“Mot stjärnorna” är en workshop i flera delar där deltagarna kan vara med i samtliga eller några delar. Det gör inget om du missade inledningen. Det finns alltid plats för fler tecknare, författare och andra kreatörer.

Första passet börjar med en inledning på Kreativa scenen. Därefter fortsätter passet i workshoputrymmet intill, där även övriga pass hålls.

 

 

Anders Fager

Spelkonstruktör och författare

Nils Gulliksson

Illustratör och spelkonstruktör