Skräck med Skraeckoedlan

Skräck med Skraeckoedlan

Kreativa scenen Speaker: Skraeckoedlan

Drop-in Nybörjarvänlig Övrigt

Kreativa scenen

Skraeckoedlan

Vad har tunga metall-gitarrer, Godzila, Chuthulu, Mutant Chronicles, Atlantis, rock och spel med varandra att göra? Jo, SKRAECKODLAN!

Skraeckoedlan (uttalas så klart ”Skräcködlan”) är ett fenomen på den svenska rockhimmelen. Med nedstämda gittarer, tunga och melodiska riff och poetiska texter om gigantiska monster, försvunna civilisationer, magiska  och övernaturliga väsen, om resor i anden så väl som genom världen, har detta tunga band erövrat världen.
Detta är första gången som Skraeckoedlan talar om sina rötter och kopplingar till spel, skräckfilm och den paranormala världen. Moderator är Michael Stenmark, som jobbat i 35 år i spelbranchen, och ett stort fan till Skraeckoedlan och som dessutom skapat deras favoritspel ”Mutant Chronicles – Siege of the Citadel”.

Robert, bandets frontman:

”Musik är för oss en sorts eskapism. Känslan vi får när vi spelar, skriver eller bara lyssnar är en flykt från vardagligeheten in i nånting större. Spel har samma funktion och har varit en stor del i våra liv. Både privat men också som band. Oavsett om vi spelar sandlådespel eller linjära storytellers så är det samma funktion det fyller. Att få vara en del av något större än det vanliga livet. Det är det vi får ut av musiken vi spelar och det budskapet vi vill förmedla. Sagor och berättelser om det stora och okända. Därför ska det bli extra kul att få vara en del av Nordsken. Att få komma och visa upp våra berättelser och dela med oss av våran värld vi skapat.”


På scen: Henrik Grüttner och Robert Lamu från Skraeckoedlan
Moderator: Michael Stenmark