Fantastic Conference  ska öka  intresset  och  kunskapen  om  fantastik  i  alla  dess  former

Fantastic Conference ska öka intresset och kunskapen om fantastik i alla dess former

Ovanstående bild visar på en av de många fantastiska världar som Fantastic Conference handlar om. (c) Teo Mathlein, Goodbye Kansas Studios Art Department.

I ett samarbete mellan B. Wahlströms, Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Film i Västerbotten, Arctic Game Lab, Goodbye Kansas och Nordsken skapas nu en ny konferens kallad Fantastic Conference vars syfte är att öka intresset och kunskapen om fantastik i alla dess former och att skapa en plattform där industrier, kreatörer och andra intressenter möts.

Konferensen, som till stor del hålls på engelska och riktar sig till en internationell publik, syftar till att låta branscher som serier, litteratur, film, leksaker, merchandise och spel – vilka alla arbetar med samma eller snarlika varumärken – träffas för att hitta nya affärsmodeller samt nya affärer och samarbetspartners.

Det sammanhållande fokuset för konferensen är fantastik, vilket är en paraplybeteckning för bl.a. fantasy, science fiction, skräck, magisk realism och folklore och en genre i sig genom att dessa även kan blandas.

Konferensen kommer att bestå av tre spår:
● I det första spåret bjuds bibliotekarier, lärare, läsförmedlare och läsentusiaster in för en heldags inspiration i fantastikens värld. Tillsammans med bokförlagen bjuder vi hit de allra hetaste namnen inom fantasy/sci-fi och skräck för barn och unga för samtal, workshops och kunskapsutbyte.

● Det andra spåret har fokus på filmskapande och specialeffekter inom film och tv-serier med både produktionsbolag, streamingtjänster, regissörer, skådespelare och filmintresserade på plats.

● Det tredje spåret fokuserar på rättigheter, nya affärsmodeller och syftar till att låta branscher mötas och hitta möjligheter till utveckling samt diskutera gemensamma problem.

Målet för Nordsken är att bli Nordens viktigaste evenemang för fantastik i alla former, och vi ser Fantastic Conference som ett viktigt steg i den riktningen. Genom att låta konferensen bestå av dessa tre ben skapar vi ytor för fantastiken som har saknats i Norden och en möjlighet för denna kultur att blomma ut, säger Johan Linder, projektledare för Arctic Game Week.

Fantastic Conference arrangeras 20:e maj i Skellefteå som en del av Arctic Game Week 2020 då branschfrågor, spelkultur och kreativitet lyfts fram i olika arrangemang längs norrlandskusten från Boden i norr till Skellefteå i söder. Läs mer på arcticgameweek.com.

Nordsken är det största kultureventemanget av detta slag i Norden och drar drygt 10000 unika besökare till Skellefteå Kraft Arena från mellan 21-23:e maj. Nordsken fokuserar på fantastik inom litteratur, serier, film, tv-serier, konst samt digitala och analoga spel och besökarna är både familjer, inbitna fantaster och branschfolk.

Biljetter till Fantastic Conference köps här (extern länk).

Kontaktpersoner:
Andreas Eriksson
Projektledare Fantastic Conference
andreas@nordsken.se
070-3434878

Johan Linder
Projektledare Arctic Game Week
johan@nordsken.se
076-8233460

Läs mer: https://www.fantasticconference.com/