Marvels chefredaktör till Nordsken

Marvels chefredaktör till Nordsken

C.B. Cebulski, chefredaktör för amerikanska serieförlaget Marvel, kommer till spelfestivalen Nordsken. Under Nordsken kommer han att delta i panelsamtal, signera och söka efter framtidens talanger.

Som chefredaktör ansvarar C.B. Cebulski för det dagliga redaktionella och kreativa arbetet på Marvels förslagsdivision i USA sedan han tillträdde 2017. Detta inkluderar att driva den övergripande kreativa visionen och att dra de stora penseldragen för hur Marvels universum ska utvecklas, samt att rekrytera de bästa manusförfattarna och artisterna till Marvel.

Cebulski har under lång tid bott och studerat i Japan med ett konstant fokus på anime och manga. Efter att ha byggt upp starka personliga relationer till flera japanska serieskapare återvände han till USA och blev där den förste amerikanske redaktör som arbetade direkt med japanska mangaartister för att skapa produkter avsedda för den västerländska marknaden. I samband med detta insåg Cebulski sin livsuppuppgift – att ge internationella artister från hela världen möjlighet att skapa karaktärer, berättelser och att arbeta inom den amerikanska underhållningsindustrin.

”Nordsken verkar vara ett underbart evenemang och jag är fantastiskt glad över att ha blivit inbjuden som gäst” säger Cebulski om sitt kommande besök.

Cebulski har även en stark koppling till Sverige då hans mor ursprungligen är från Örebro, han spenderade somrarna i Sverige och läste både svenska och amerikanska serier under sin uppväxt.

Nordsken är norra Skandinaviens största spelfestival och hålls på Skellefteå Kraft Arena den 30:e maj till 1:a juni. Över 10000 unika besökare från hela Norden förväntas för att ta del av allt festivalen har att erbjuda i form av litteratur, serier, konst, e-sport, brädspel, arkadspel, mässa och föreläsningar.

”Att Marvels chefredaktör besöker Skellefteå och Nordsken är givetvis enormt. Vi har jobbat väldigt hårt för att samla all kreativ industri med fokus på fantastik och detta besök är givetvis ett kvitto på att vår ansträngning gett avtryck. Hans besök här i år är givetvis intressant för många av våra besökare men vi tror ändå att det stora värdet är på lång sikt genom den relation han får till Nordsken och våra besökare från den kreativa industrin”, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken.

Marvel Entertainment, LLC, ett helägt dotterbolag till The Walt Disney Company, är ett av världens mest framträdande karaktärsbaserade underhållningsföretag, byggt på ett beprövat bibliotek med mer än 8 000 karaktärer som skapats i en mängd olika media över sjuttiofem år. Marvel använder sina karaktärer som franchise inom underhållning, licensiering och publicering. För mer information besök marvel.com.