Minecraft-utvecklare till Nordsken

Minecraft-utvecklare till Nordsken

Minecraft är ett världens mest spelade spel och det är utvecklat här i Sverige av Mojang. Till årets Nordsken kommer tre av deras utvecklare för att bland annat hålla en inspirerande workshop och prata om Minecraft.

Spelutvecklarna Agnes Larsson, Cory Scheviak och Thomas Guimbretiere jobbar alla på spelbolaget Mojang med att utveckla Minecraft och kommer i maj till spelfestivalen Nordsken för att hålla en workshop för både barn och vuxna där publiken får vara med och förändra hur världen i Minecraft genereras. Räcker tiden till blir det även en frågestund på slutet.

Agnes är en av  de mest kända utvecklarna på Mojang och hon listades nyligen på Forbes 30 under 30-lista. Agnes har lett utvecklingen med många nya features i Minecraft som t.ex. lamor, sköldpaddor, isberg, pandor och havsruiner. Hon är även en talesperson för Minecraft och syns ofta i media då hon berättar om spelet och ny funktionalitet. När hon inte utvecklar Minecraft så spenderar hon gärna tid på att utforska spelet.

Jag har pratat med arrangörerna till Nordsken under lång tid om att komma upp. Det känns väldigt kul att vi nu får till denna workshop så att vi får träffa alla barn och fans i norra Sverige och även få en chans att uppleva Nordsken säger Agnes.

Minecraft är ett enormt fenomen och det är få unga idag som inte spelat spelet. Agnes, Cory och Thomas är som superstjärnor och det är enormt stort att dom besöker Nordsken och låter publiken vara med om denna workshop säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken.

Spelutvecklarna från Mojang kommer att hålla sin workshop den 30:e maj kl 13.00 på Nordskens Stora Scen.

Nordsken är norra Skandinaviens största spelfestival och hålls på Skellefteå Kraft Arena den 30:e maj till 1:a juni. Över 10000 unika besökare från hela Norden förväntas för att ta del av allt festivalen har att erbjuda i form av litteratur, serier, konst, e-sport, brädspel, arkadspel, mässa och föreläsningar.