Presentation av årets domare inför EuroCosplay-kvalet 2020

Presentation av årets domare inför EuroCosplay-kvalet 2020

I år är det spelfestivalen Nordskens tur att hålla i EuroCosplay-kvalet 2020 på Skellefteå Kraft Arena den 21-23 maj. Nu kan vi presentera årets domare och välkomnar Lisu-chan, Meruna och Happy!

LISU-CHAN

Foto: Velvetartmedia

Lisu-Chan är en cosplayer från Nederländerna som under sina 14 år representerat hemlandet i ECG, WCS, CICAF, ICL, CWM och Art2Play. Hennes största drivkraft i dessa tävlingar är att stå på scenen och träffa nya vänner utomlands.

Lisu-chan kallar sig en “jack of all trades”, använder sig av flertalet tekniker för att skapa dräkter och älskar när en dräkt har mycket detaljer. Hon ser fram emot att besöka Sverige för första gången och träffa Svenska cosplayers!
Lisu-chan på Instagram (extern länk).

MERUNA COSPLAY

Photo Credit: Ole Sollie (http://Solliefoto.se)

Meruna, ursprungligen från Tyskland, har bott de senaste fem åren i Danmark. Hon cosplayar eftersom hon älskar att skapa, och tanken bakom “hur kan jag ta den här 2D-bilden och skapa en 3D-dräkt som jag kan ha på mig?”

Meruna har tävlat, dömt och assisterat vänner i tävlingar runt om i Europa. I år har hon till och med sitt 10-års jubileum som cosplayer!
Meruna på instagram (extern länk).

HAPPY

Foto: Yami

Förra årets vinnare Happy gör Eurocosplay-comeback som domare! Happy imponerade i London och kammade hem 8e plats 2019.Happy beskriver sig som en positiv och glad person som älskar allt kreativt. Till vardags studerar Happy till skräddare, som tycker att det bästa med cosplay är skapa karaktärerna som en älskar och dela med sig sin fandom till andra.

Att få vara “in character” tycker Happy är väldigt roligt men även att skapa roliga framträdanden, och ser mycket fram emot att döma EuroCosplay-tävlingen på Nordsken.
Happy på instagram (extern länk).

Anmälan
Än finns det tid att anmäla sig till årets EuroCosplay-kval. Här kan du anmäla dig (extern länk).
Anmälan stänger den 14 mars.