FAQ

Vad är Nordsken

Nordsken har en unik mix av innehåll med spel, kultur och kreativitet. Vi försöker vara så fantasifulla som möjligt och försöker så långt som möjligt inrikta innehållet mot allt som inte är verklighet. Det finns inget annat event med denna innehållsmix och inom spelkultur är vi det största eventet i norra Skandinavian med ca 10000 besökare.

Vi vill att Nordskens entré ska vara en portal till en annan värld där spännande upplevelser triggar din fantasi och låter dig vara en medskapare.

Vilka besöker Nordsken?

Vi har besökare från hela Norden men de flesta är givetvis från norra Sverige. Mer än var tredje besökare är en kvinna och vi har många besökare i alla åldrar, från små barn till pensionärer. Vår överlägset största grupp besökare är faktiskt familjer som kommer för en dag eller en helg av kul upplevelser.

Vilka får komma

Alla oavsett ålder, kön, hudfärg, sexuell läggning, trosbekännelse eller funktionsvariation är välkomna. Vi arbetar hårt för att Nordsken ska vara en inkluderande mötesplats där alla känner sig trygga.

När är Nordsken och vilka öppettider gäller

Nordsken arrangeras varje år under Kristi Himmelsfärd, detta år är det 10-12 maj.

Den första dagen öppnar vi kl. 09.00 för föranmälda. Kl 10.00 öppnar vår expo och då startar även de första aktiviteterna. 19:00 stänger vår Expo samt den kreativa hallen, Nordsken är dock öppet dygnet runt och många aktiviteter pågår sent in på kvällen. Först 20.00 på lördag kväll stänger eventet.

Var är Nordsken

Nordsken arrangeras på hela Skellefteå Kraft Arena. Vi nyttjar även tennishallarna bredvid arenan som sovsalar där besökare för en liten slant kan köpa en sovplats.

Vi har även ett samarbete med Scandic i Skellefteå som vi hoppas ska vara ett spelhotell under dessa dagar. Besökare uppmuntras att använda Scandics allmänna ytor för spel i alla dess former under dessa dagar.

Säkerhet och sjukvård

Vi har givetvis säkerhetspersonal på plats dygnet runt för att se till att inget händer. Dom är där för din trygghet och vi uppmuntrar dig att ta kontakt med dom om det är något du känner dig osäker kring eller om något är borttappat.

Vi har även sjukvårdare på plats som kan bistå om du upplever psykiska eller fysiska problem under eventet. Det finns även ett lungt rum dit du kan gå om du känner dig överstimulerad och behöver lugn och ro för ett stund.

Anmälningar till aktiviteter

Många av våra aktiviteter har ett begränsat antal platser. För att du ska få ut så mycket som möjligt rekommenderar vi att du skapar en användare på Nordsken.se och att du anmäler dig till de aktiviteter du är intresserad av. För att anmäla dig krävs inte att du betalt någon biljett.

Det är möjligt att anmäla sig till aktiviteter även om max antal för aktiviteten är uppnådd, dessa har då reservplats i den ordning de anmält sig.

Vissa aktiviteter är gruppaktiviteter, du anmäler då inte dig själv utan ett helt lag. Är du inte med i en grupp sedan tidigare får du möjlighet att skapa en grupp. Genom att klicka på ditt användarnamn kan du komma åt inställningarna för gruppen och även bjuda in övriga lagmedlemmar till gruppen.

Sovplats

Vi erbjuder sovplats i sovsal för 20 kr för hela eventet. Sovsalarna är i tennishallarna precis vid arenan. Vi har två sovsalar, en mixed och en för kvinnor och ickebinära. Vi har även väldigt bra priser på Skellefteå Camping och Scandic hotell som både ligger i närheten. Mer information om detta hittar du under sidan Boende.

Garderob

Vi har en bemannad garderob på plats där du kan lämna in väskor, kläder etc. Det kostar 20 kr. Garderoben är tillgänglig dygnet runt. Notera att vi inte tar något ansvar för inlämnade värdesaker.

Biljetter och förköp

Biljetter köper du med fördel på denna websida. Det gör det framför allt snabbare och enklare att komma in på Nordsken. Vi har separata köer för förköp vilket snabbar upp processen. Det går även bra att köpa biljett på plats.

Datorplatserna är begränsade i antal så vi rekommenderar förköp för dessa. När du köpt en datorplats får du sedan möjlighet att välja din plats i LAN-området.