Nordsken tar med hjälp av Elgiganten steget upp till proffsligan inom esport. Det finns nu en prispott för esport värd minst 160 000 kr och det utlovas en mäktig upplevelse, medryckande scenshower och massor av småtävlingar som involverar både esportare och besökare.

- Vi är otroligt glada över att Elgiganten valt att samarbeta med oss. Det här är en stor dag för Nordsken och esport i Norra Sverige. Med Elgiganten i ryggen kommer vi att kunna lyfta helhetsupplevelsen till en nivå som vi aldrig ens vågat föreställa oss säger Nordskens projektledare Johan Linder.

- Nordsken är ett unikt event som verkligen vågar utmana och som har haft en fantastisk utveckling under de senaste åren. Esporten behövde dock lyftas för att Nordsken skulle nå sin fulla potential. Gaming och esport är Elgigantens stora satsningsområde där vi ser att vi kan göra stor skillnad. Vi är otroligt peppade och tillsammans med våra leverantörer kommer vi att göra Nordsken till ett av de grymmaste esporteventet i Norden, säger Alexander Åberg, Gamingsansvarig på Elgiganten. 

Just nu finns det en prispott på 110000 kr i kontanter samt 50000 kr i produkter men prispotten kan komma att utökas ytterligare då fler av Elgigantens varumärken kan komma att ansluta. Dom stora turneringarna på Nordsken kommer vara i Overwatch, CS:GO och Super Smash Bros.

- Vi har även en ambitiös plan för scen, rök, ljud och ljus som kommer tillföra en viktig dimension. Det ska inte bara vara en tävling om stora pengar utan det ska vara en fantastisk upplevelse som du måste vara där för att ta del av säger Johan Linder.

Elgiganten är din destination för gaming, oavsett vilken plattform som är din passion. Upplev gaming med de bästa datorerna, konsolerna, headseten, gamingstolarna, mössen och tangentborden. De bästa spelen förtjänar att spelas med den bästa utrustningen. Elgiganten har hårdvaran du behöver. www.elgiganten.se/gaming

Nordsken är en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluerande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier. Det är även norra Skandinaviens största event för spelkultur och populärfiktion och det anordnas årligen i Skellefteå. Nordsken 2018 arrangeras 10–12 maj på Skellefteå Kraft Arena och beräknas dra mer än 10000 unika besökare.