26-28 maj är det äntligen dags för Nordsken!

26-28 maj är det äntligen dags för Nordsken!

Nu är väntan över. Ja, det är sant! Vi släpper äntligen biljetter till Nordsken 2022. 

Nordskens två senaste event har ställts in på grund av Covid-19. Men nu i maj så öppnas äntligen portarna igen. Upplägget är större, häftigare och roligare än någonsin. Vi kommer ha många spännande utställare och aktiviteter som du inte ens vågat drömma om.

Nu är väntan över. Ja, det är sant! Vi släpper äntligen biljetter till Nordsken 2022. 

Nordskens två senaste event ställdes in på grund av Covid-19. Men nu i maj så öppnas äntligen portarna igen. Upplägget är större, häftigare och roligare än någonsin. Vi kommer ha många spännande utställare och aktiviteter som du inte ens vågat drömma om. I år har vi även 10-års jubileum och det vill vi fira med er!

Vi har maxat Nordsken med stora digitala möjligheter och vi har valt att utnyttja ytan på arenan så mycket som möjligt. På så sätt kan vi inkludera alla besökare. Nordsken ska vara tillgängligt för alla och därför har vi gjort om LAN-hallen till Digitala hallen där vi erbjuder en mängd av spännande aktiviteter. 

Under eventet kan du besöka Expohallen, Digitala hallen, Kreativa hallen och Äventyrshallen. Det ordnas program på fyra olika scener där vi kommer anordna  Cosplay-SM, Cosplay Kids, live-streaming, föreläsare, kändisar och mycket mer. Under en av kvällarna kommer dessutom en konsert av Sabina Zweiacker att framföras på det nybyggda kulturhuset Sara, med musik från Sagan om Ringen, The Witcher m.fl.

Att vi kommer kunna göra Nordsken 2022 på 10 årsjubileumet gör mig tårögd, att få samlas och uppleva den magiska värld som bara Nordsken kan erbjuda kommer bli helt fantastiskt säger Dick Hellman, Ordförande i Nordskens vänner.

Öppetider för Nordsken 2022 är 26e – 28e Maj kl10:00 – 19:00

Nordsken, en del av Arctic Game Week

I år är Nordsken en del av Arctic Game Week, under Arctic Game Week är mycket branschfolk från internationell underhållningsindustri på plats i Skellefteå vilket även kommer synas på Nordsken. Bland annat kommer en internationell spelpitchtävling håller under Nordsken det blir även en litterär konferens om Fantastik. Det kommer även vara många spännande personer på plats som t.ex. Lloyd Levin (amerikansk filmproducent som bland annat jobbat med Die Hard 2, Predator 2, Event Horizon, Tomb Raider, Hellboy och Watchmen), Agnes Larsson (Game Director på Mojang), Johan Egerkrans, Sara Bergmark Elfgren, Elias & Agnes Våhlund, Ola Lindholm, Sylvain Runberg, Jonas Darnell.

Köp dina biljetter här

Press kontakt: Ordförande Nordskens vänner. Dick@Nordsken.se  0768012300 Presskit här

Projektledare: Pia Enroth Pia.enroth@nordsken.se 


Vi kommer att följa de regler och restriktioner som finns på folkhälsomyndighetens hemsida.