Film- och spelkonserten Memory and Time med hyllade sopranen Sabina Zweiacker till Skellefteå!

Film- och spelkonserten Memory and Time med hyllade sopranen Sabina Zweiacker till Skellefteå!

Den 27:e maj, i samband med Arctic Game Week och Nordsken, arrangeras en speciell konsert i Sara Kulturhus. Det är den kända sopranen Sabina Zweiacker som ger oss en oförglömlig upplevelse under konserten Memory and Time där musikaliska mästerverk från Sagan om Ringen, Game of Thrones, Skyrim, Final Fantasy m.fl. spelas upp.

– Jag fick chansen att lyssna på konserten och det var en enormt känslosam upplevelse. Jag grät och hade gåshus om vartannat under hela konserten säger Nordskens ordförande Dick Hellman.

Sabina Zweiacker
Sabina har varit solist med Skandinaviens största orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och Radiosymfonikerna i utsålda Berwaldhallen. 
Nu gästar hon Nordsken och Skellefteå i en unik och avskalad solokonsert tillsammans med Caroline Karpinska (fiol) och Gerda Holmquist (cello). Upplev intima och känsliga tolkningar av älskade sånger från bland annat The Lord of the Rings, Game of Thrones, Skyrim och Final Fantasy och mycket mer. Hon är även välkänd från Youtube där videos med hennes verk setts av miljontals personer.

Caroline Karpinska
Under sina 13 år som frilansande violinist och kompositör har Caroline Karpinska spelat med
hundratals artister i olika genrer och hon medverkar på över 50 album. Du har kunnat höra henne i stråkkvartetten Vindla, tillsammans med renommerade artister som Ola Salo, Linnea Henriksson, Tingsek, Moto Boy och som musiker i flera uppsättningar på Malmö Stadsteater.

Gerda Holmquist
Gerda Holmquist är cellist med klassisk bakgrund som specialiserat sig på experimentellt
musikskapande. Tillsammans med Nathan Larson (A-Camp) driver hon Subchamber Ensmble och med honom har hon också gjort musik till en rad filmer och tv-serier. 2020 släppte hon sin första skiva i eget namn, Wormwood Cello Sessions, tillsammans med Pär Davidsson.

Konserten är ett unikt tillfälle och en kväll som man helt enkelt inte får missa!

Biljetter till konserten köps direkt från Sara Kulturhus webbplats eller här. 

Konserten sker under Arctic Game Week, en vecka där spelindustrin och spelintresserade samlas i Skellefteå för branschkonferenser, nätverkande och avslutas med spelfestivalen Nordsken. 

Åldersgräns: 13 år.
Pris: 400 kr.
Var: Sara kulturhus
Tid: 20:00
När: 27:e maj
Längd: 45 min x 2
Presskontakt: Ordförande Nordskens vänner, Dick@Nordsken.se, 0768012300

The Dragonborn Comes (från SCORE med Radiosymfonikerna)

The Dragonborn Comes (från MEMORY AND TIME)