Nordsken erbjuder mer för fler 

Nordsken erbjuder mer för fler 

Ett lyckat evenemang ifjol och beviljat stöd från Skellefteå kommun gav Nordskens vänners nya styrelse mod och energi att fylla verksamhetsåret med fler event och mer innehåll för medlemmar och besökare. Christine Nilsson är ny ordförande och tillsammans med den övriga styrelsen som består av Pia Enroth, Emma Ershag, Magnus Johansson, Jessika Lundman och Daniel Sjögren vill man fokusera på att erbjuda mer innehåll och kreativa aktiviteter och jobba ännu mer med inkludering och tillgänglighet. 

Årets stora händelse blir Nordsken VINTER i mellandagarna 28-29 december i SARA Kulturhus. Nordsken kommer fylla hela huset och alla scener med aktiviteter, föreläsningar och workshops. Liksom i fjol kommer inträdet att vara gratis. 

Nordsken skall vara tillgängligt och inkluderande och därför är SARA Kulturhus den perfekta platsen. Förra årets Nordsken Vinter som ordnades i kulturhuset hade drygt 15 000 besök under två dagar, vilket är besöksrekord för föreningen.

I år fokuserar Nordsken på att utöka programutbudet med föreläsningar, prova på-aktiviteter och workshops med fokus på kreativitet och skapande.

 – Det skall finnas något för alla besökare oavsett om man är inbiten nörd, aktiv barnfamilj, gamer eller nyfiken mellandagsreashoppare. Eventet i fjol visade att det fungerade bra att ordna Nordsken på SARA. Vi har tagit fasta på de lyckade grejerna och hörsammat feedbacken besökarna gav och kan nu utveckla eventet både vad gäller utbud och innehåll. Vi har också blivit klokare gällande utrymmesbehov och flöden i huset, säger ordförande Christine Nilsson. 

Styrelsen vill samarbeta med olika lokala föreningar och erbjuda flera event under verksamhetsåret. Det innebär goda nyheter för de besökare som saknat Nordsken under Kristihimmelfärdshelgen. I år kan alla bräd-, figur- och kortspelsintresserade besöka Södra foajén i Sara Kulturhus där Nordsken BRÄDSPEL arrangeras tillsammans med SASK (Skellefteå Allmänna Spelklubb) under två kvällar 9-10 maj kl 18-23. Södra foajén fylls med spelbord och en uppsjö av olika analoga spel finns tillgängliga. Det kommer att finnas spel för både nyfikna nybörjare och för erfarna entusiaster. 

Nordsken POP UP kan dyka upp lite varstans under året. Bland annat är planerna att slå upp Nordskens tält på Trästock i juli och även finnas med i Bolidens 100-årsjubileumsfirande. 

– Vi laddar för ett riktigt välfyllt år och ser fram emot att tillsammans med våra volontärer skapa upplevelser i och för Skellefteå med omnejd. Alla är välkomna och vår verksamhet är svensk- och engelskspråkig för att inkludera så många som möjligt, avslutar Christine Nilsson.

Presskontakt: 

Christine Nilsson
Ordförande Nordskens vänner
Christine.nilsson@nordsken.se 
+46703314511