Nordsken rekryterar skånsk projektledare

Nordsken rekryterar skånsk projektledare

Projektledaren är en oerhört viktig spelare i laget Nordsken, och en förutsättning för att kunna organisera jätte-eventet på ett bra sätt. Att förverkliga visionen på bästa möjliga sätt, organisera hundratals personer som ideellt engagerar sig för att möjliggöra Nordsken och samtidigt väga in underhållningsvärdet för alla besökare är ett massivt och krävande uppdrag men inget som Maximilian Malander räds.

Maximilian Malander har en gedigen erfarenhet av event som liknar Nordsken trots sin ringa ålder (28 år). Han har mångårig erfarenhet från en ledande position på Närcon, Sveriges största festival med fokus på japan-kultur och cosplay, där han haft ett stort antal frivilliga under sig i olika roller. Han har även medverkat på Dreamhack ett flertal gånger, både i Sverige och internationellt. Parallellt med detta har han även varit internationell elitidrottare inom amerikansk fotboll och för närvarande läser han nu sista terminen spelprogrammering på The Game Assembly i Malmö.

Maximilian har många starka sidor som vi tror är viktiga i rollen som projektledare för Nordsken men framför allt har han ett stort hjärta och en passion för allt Nordsken står för och vi är övertygade om att det kommer synas ordentligt i slutresultatet säger Dick Hellman, styrelseordförande för Nordsken

Jag blev överlycklig när jag fick reda på att Maximilian sökt tjänsten! Jag har träffat honom i olika event-sammanhang runt om i Sverige och även rådfrågat honom runt vissa av de aktiviteter vi genomfört. Han har allt som krävs och lite till för att klara av jobbet. Jag har varit nervös att överlämna jobbet till nästa projektledare för det är mycket som står och faller med den personen men nu känns det tryggt säger Linn-Marie Edlund, tidigare projektledare för Nordsken.

Nordsken 2021 planeras att i år att hållas under Halloween-helgen den 30-31 oktober, förhoppningen är att vi då ska ha kommit så pass långt med vaccinationer att samhället kan öppna upp för större evenemang. Arbetet är redan igång men det kommer intensifieras nu när vi äntligen har en projektledare på plats. 

Jag har massor av passande kontakter för Nordsken men inga alls i Norrland så det kommer vara ett stort arbete dom första månaderna att träffa alla samarbetspartners, förstå deras verksamhet och se hur dom skulle vara involverade i årets upplaga av eventet. Jag ser verkligen fram emot att få tag i detta och börja lägga pusslet på riktigt säger Maximilian Malander, ny projektledare för Nordsken.

Föreningen har nyligen blivit beviljats bidrag för 2021 och kommande två år av Nordsken och man har höga ambitioner att skapa något livskraftigt under dessa år.