Pia, en projektledare som älskar att skapa!

Pia, en projektledare som älskar att skapa!

Pia Enroth har tidigare jobbat med gestaltningen på Nordsken och i år så kör hon hårt som projektledare. Hon är en kreativ människa som älskar att organisera. Pia har tidigare frilansat som scenograf och reser dit projekten är. Som scenograf så jobbar man med scenografi för teater, film, tv, reklam där man skapar miljöer. 

Pia har jobbat på Wasa Teater, sedan 2001, med marknadsföring och försäljning men gick sedan över till produktionsplanerare. planerare. Hon har ett stort intresse för att organisera och strukturera. Och hon är bra på det! Pia var precis på väg att gå från projektledare tillbaka till gestaltningen när hon blev kontaktad av Johan Linder och Dick Hellman. 

Pia är ingen gamer. Men att jobba med fantasivärldar är något hon är van vid. Hon kände direkt att detta är inget hon kan tacka nej till. Hon såg chansen att vara en typ av scenograf för hela Nordsken och skapa något fantastiskt. Pia skapar olika världar på scen, varför inte göra det på ett helt event?

Att binda samman eldsjälar, miljöer, allas intressen till en stor fantasivärld är något som Pia brinner för. Hon vill göra om hela Skellefteå och Skellefteå Kraft Arena till en enorm fantasivärld där alla är välkomna. Hon kanske inte är en gamer men kärleken till att försvinna in i en fantasivärld är något som hon har gemensamt med oss alla. Hon har också tack vare Nordsken fått ett intresse för Cosplay.

Just nu jobbar Pia hårt med projektet. Något som är väldigt viktigt för henne är människorna och den gemenskapen som finns i crew och de som är involverade i Nordsken. Det är dessa eldsjälar som bygger hela eventet. Hon är så glad över att det är så många som vill vara crew och som brinner för att tillsammans skapa denna nya värld som kommer att träda fram 26-28 maj.