Pricksäker Göteborgare anställd som kommunikatör

Pricksäker Göteborgare anställd som kommunikatör

Vi vill välkomna vår nya kommunikatör! Hon heter Therese Szanto och har varit involverad många år i svenska e-sport scenen. Tillsammans med vår projektledare Max så kommer Therese jobba med att utforma och genomföra nordskens grafiska och skrivna kommunikation.

Therese har läst Digitala Medier på Högskolan Väst i Trollhättan och har varit aktiv inom gaming och e-sport världen i många år. Hennes första möte med Nordsken var under 2018 då hon och hennes kvinnliga Overwatch-lag deltog i Nordskens turnering där de landade på 3:e plats och året därpå så tog dom första platsen. Innan detta så har hon tävlat i Counter-Strike och rest runt om i Europa. Hennes resa har inspirerat många unga kvinnliga gamers och har tack vare hennes offentliga profil stor medievana. Hon är alltså med andra ord inte bara en grym FPS spelare, utan också en förebild för kvinnor inom e-sporten. Under åren som professionell e-sportare så jobbade hon även mycket med digital grafik samt hantering av olika sociala media konton. 

För mig är det oerhört spännande att få haka på Nordsken-tåget. Jag har varit väldigt positiv efter mitt första besök år 2018 och kunde knappt vänta till nästa event. Jag har varit ute på många gaming-event och LAN i mitt liv men inget slår Nordsken. Därför känns det extra roligt att jag har fått möjligheten att jobba med detta fantastiska gäng och jag ser enormt fram emot Nordsken 2022, säger Szanto.

Nordsken tar nu hjälp av Therese Szanto för att tydliggöra våra budskap både internt och externt. Med Szantos känsla för att paketera budskap i text och grafik kommer vi förhoppningsvis nå helt nya målgrupper och bli tydligare i vår kommunikation. Dessutom har Szanto en fot i E-sporten, tillsammans kan vi utveckla Nordsken mot nya höjder berättar Dick Hellman, styrelseordförande för Nordsken