Sweden Rolls gör premiärshow på Nordsken

Sweden Rolls gör premiärshow på Nordsken

Följ med på ett spännande äventyr när Actual Play podcasten Sweden Rolls spelar rollspel live på Nordsken.
Efter att bara funnits några månader vann Sweden Rolls en silver Fenix award för Sveriges bästa Actual Play podcast, och nyligen har de också listas som näst bäst i hela världen enligt Enworlds egen podcast.

Det har gått ett och ett halvt år sedan Andreas Lundström och Jakob Hultcrantz Hansson grundade Sweden Rolls, med ambitionen att skapa en Actual Play RPG-podcast tillsammans med skådespelare. Medverkar i podcasten gör Anneli Heed som är en av Sveriges främsta röstskådespelare. Heed är b.la. känd för den svenska rösten som prinsessan Leia i animerade Star Wars. Skådespelarna Mattias Redbo, Dominic Kelly och Angela Wand medverkar också i podcasten vid olika tillfällen.

Det spännande med att göra den här typen av podcast med skådespelare är att dom inte är rollspelare i grunden. Dom har inte full koll på alla regler och det kan landa i väldigt intressanta vändningar och riktningar. Sen blir det otroligt bra kvalitét när skådespelarna lever sig in i sina karaktärer, säger Andreas Lundström, grundare och spelledare Sweden Rolls.

En Actual Play RPG-podcast är en podcast som spelas in samtidigt som en grupp personer spelar ett rollspel tillsammans. Lyssnaren får följa med under spelets gång och ta del av den berättelse som växer fram. En spelledare har koll på regler och kan styra berättelsen till viss mån, men allt är helt improviserat. Sweden Rolls fokuserar mycket på svenska spel och som lyssnare får du bland annat följa med i spelet Forbidden Lands.

Jag skulle säga att vår podcast är i världsklass. Vi lägger ner otroligt mycket engagemang och tid på att skapa en podcast som håller en röd tråd, en bra story och att lyssnaren ska kunna leva sig in i våra äventyr, säger Andreas Lundström.

Eftersom hela “Sweden Rolls-gänget” har karriärer vid sidan av podcasten brukar dom samlas och spela in en säsong i sträck under några dagar. Mycket fokus läggs på humor och att det ska vara enkelt för lyssnaren att följa med i berättelsen. Att Andreas Lundström också är musikkompositör och skapar all musik själv, gör att musiken i podcasten faller sig naturligt och sätter rätt känsla för de olika dilemman karaktärerna står inför.

Det som är spännande med att rollspela live är att precis vad som helst kan hända. Sen blir det extra kul för publiken att se mimiken och inlevelsen, den är inte lika lätt att förmedla via en podcast. Vi har bara hört bra saker om Nordsken och det ska bli jättekul att spela två liveshower på plats, avslutar Andreas Lundström.

Lyssna på Sweden Rolls här.

Se listan över Enworlds “The Top RPG Podcasts Of 2019” här.

Rollspela med Sweden Rolls på Nordsken
På Nordsken har du som besökare möjlighet att rollspela ett äventyr under en timme med antingen Andreas Lundström eller skådespelaren Mattias Redbo som spelledare. Det är nybörjarvänligt för alla som är nyfikna att testa och det kommer att finnas färdiga karaktärer. Anmälan dyker inom kort upp här på hemsidan.